Καιρός για Επανεκκίνηση

Η Κρίση δημιουργεί ευκαιρίες υποστηρίζουν οι πιο αισιόδοξοι. Την εβδομάδα που μας πέρασε η Ελλάδα βίωσε μία πρωτοφανής κρίση μέσα στην κρίση. Το δημοψήφισμα έδωσε αυτό που περίμεναν οι κυβερνώντες, όμως πρέπει τώρα να εξαργυρωθεί ώστε να σταματήσει η ασφυκτική οικονομική κατάσταση.

Η αισιοδοξία τον τελευταίο καιρό έχει χαθεί από τα πρόσωπα πολλών ανθρώπων. Μεταξύ αυτών βρίσκονται επιχειρηματίες που αγωνιούν για τις επιχειρήσεις τους. Δημόσιοι υπάλληλοι που σκέφτονται αν θα πληρωθούν τον μισθό τους. Πολλοί Ιδιωτικοί υπάλληλοι βρίσκονται ήδη σε αργία αγωνιούν για τις δουλειές τους. Όλα αυτά μπορεί να φαντάζουν ξένα προς κάποιον άνεργο που περιμένει κάποιο άνοιγμα της αγοράς και θεωρεί πως η αισιοδοξία είναι πολυτέλεια.

Το δημοψήφισμα όμως έδειξε και κάτι άλλο: ότι υπάρχει ελπίδα για το καλύτερο. Και ότι η Ελπίδα έχει νικήσει τον φόβο. Αυτό είναι το πρώτο βήμα για την απόκτηση δύναμης. Η Δύναμη και η Ελπίδα είναι δύο στοιχεία στα οποία πρέπει να στηριχτούμε και να χτίσουμε. Η ανάπτυξη έρχεται από το χτίσιμο. Πρέπει να ξαναχτίσουμε την κοινωνία μας, την οικονομία μας χωρίς να περιμένουμε τίποτε από κανέναν. Αυτή ήταν άλλωστε και η επιλογή μας στο δημοψήφισμα.

Η κοινωνία των πολιτών, όλος ο λαός ενωμένος πρέπει, με όποιον τρόπο μπορεί ο καθένας να συμβάλει, ώστε να ξεκινήσει και πάλι η παραγωγή. Η συμβολή μπορεί να είναι ακόμα και ένα ΝΑΙ σε μία καινούρια ιδέα. Μπορεί να είναι μια αφιλοκερδής κίνηση.

Στο δήμο μας λίγο καιρό πριν είχε γίνει το Φεστιβάλ για τις παγκόσμιες μουσικές. Τα αποτελέσματα από άποψη εισφορών, σύμφωνα με τους καταστηματάρχες δεν ήταν τα αναμενόμενα. Δεν είναι να απορεί κανείς ούτε να αποδίδει ευθύνες. Η προσπάθεια πρέπει να γίνεται σε όλα τα επίπεδα και να είναι συλλογική. Μία αποτυχία ή κάτι που δεν έφερε τα αναμενόμενα δεν πρέπει να μας απογοητεύει. Δεν έχουμε τα περιθώρια.

Οι πολίτες έχουν δύναμη να ζητήσουν και να δημιουργήσουν. Η δημιουργία είναι που μας λείπει. Η φαντασία είναι το μόνο που έχουμε. Είναι καιρός για επανεκκίνηση.

A.N.

Πρώτη Δημοσίευση: CITIZEN Newspaper

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s